Björklund inledde

Björklund först ut i Almedalen.Lockade både ung och gammal.
Jan Björklund (fp) intog Almedalen som första partiledare på söndagskvällen.
Hade tur då regnet upphörde strax före.
Förutom många liberala åhörare fanns även flera lobbyister på plats. IOGT-NTO delat ut foldrar om "Minska alkovåldet", en kvinna ville uppmärksamma en försvarsdebatt dagen därpå. Nassarna i Nationademokraterna vecklade ut en banderoll. Polisen stod beredda, men behövde inte ingripa.

Björklund tog i sitt tal inte upp något om alkohol och andra droger. Men att det går bra för landet, att förtidspensionärer för möjlighet att börja jobba igen, gav sossarna en känga och snackade givetvis skolfrågor. Om vikten att ställa krav, att alla inte kan bli akademiker och att yrkesutbildning nu åter ska prioriteras.
"Arbetarklassens barn har varit de största förlorarna av en socialdemokratisk skolpolitik", dundrade Björklund till de ganska många församlade, utrustade med paraplyer och ballonger.

En annan vinkel på skolan ville han också ge:
"Skolan är inte bara en kunskapsbas, utan landets största kulturinstitution. Där samlas en miljon människor varje dag. Därför är lärarna de viktigast kulturarbetarna, resonerade Björklund.

Intressant konstaterande. Något han kunde ha lånat av mig, sade kollegan och författaren Gunnar Ohrlander som jag ett par timmar senare tog en dricka med. Gunnar hade just kommit över till ön med båt och ska under ett par dagar särskilt bevaka skolfrågor.

En kvällspromenad och sedan marsch i säng efter en lång dag.
/Sven

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0