Wetterstrand först nämna knark


Det blev Maria Wetterstrand, språkrör för miljöpartiet, som i sitt tal i Almedalen i torsdags blev först med att nämna ordet knark. Men det handlade inte om drogpolitik utan var en retorik mot intresseorganisationen Svenskt Näringsliv om vikten att anpassa ekonomin efter klimathotet som hon gjorde en jämförelse.

Hon sade att organisationen skräms med att hundratusentals jobb skulle gå förlorade om utsläppen minskades. Och att dess chefsekonom Stefan Fölster menar att det inte är någon poäng att minska oljeanvändningen eftersom det bara skulle leda till att någon annan använder den istället.

”Ungefär som om inte vi knarkar så kommer någon annan att knarka istället. Jag som trodde att en ekonom i svenskt Näringsliv trodde på teorin om tillgång och efterfrågan”, sade hon.

I övrigt tog hon upp att mp nu landets tredje största parti, enligt opinionsenkäter. Att mp och sossarna gjort överenskommelse om att riva upp FRA-lagen och att en rödgrön regering aldrig skulle göra sig beroende av Sverigedemokraterna.

Även kristdemokraternas Göran Hägglund ägnade det främlingsfientliga Sverigedemokraterna nära en fjärdedel av sitt tal kvällen före. Han vet att sd som med stormsteg närmare sig 4-procentgränsen, och på vars möten tidigare naziuniformer förekom, flörtar med värdekonservativa väljare.

Inte heller socialminister Göran Hägglund tog för övrigt upp alkohol och andra drogfrågor i sitt tal kvällen före. Trots att han sagt att alkoholpolitiken är en av kristdemokraternas viktigaste frågor i EU-valet nästa år.
Istället drog han historier om att inte ”torska” för att Östersjöfisken måste överleva och myntade uttrycket ”Sahlinismen” för att utmåla sossarnas nya ledare föra en vag och oprövad politisk riktning.
/sven

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0